5 mënyra si të harroni eksperiencat e hidhura

Lifestyle28.05.2016 19:32

Secili prej nesh ka një të kaluar qoftë e mirë, apo e keqe.

 

Mënyrat si i përjetoni gjërat, ka shumë rëndësi për të krijuar një të ardhme të suksesshme. Ekpertët sugjerojnë disa hapa që duhet të ndiqni, për të harruar dhe kaluar këto eksperienca jo të këndshme të së kaluarës suaj.

 

1. Shmangni frikën

Duhet të dini që nëse jetoni me frikë, asnjë nuk e keni në drejtimin e duhur. Ju rikujtoni ato gjëra që ju kanë ndodhur dhe fokusoheni në gjëra pa vlerë.

 

2. Ndryshoni mënyrën e jetesës

Nëse bëni të njëjta gjëra si dikur, duhet të merrni masa të ndryshoni gjendjen që ndodheni. Nëse bëni gjëra që ju kujtojnë personat apo gjërat jo të mira të së kaluarës, bëni mirë ta ndryshoni situatën.

 

3. Falni

Ju jeni bërë më të fortë nga gjërat që keni përjetuar, prandaj vazhdoni të silleni në mënyrë jo të drejtë. Harrojeni çfarë keni përjetuar, sepse jo të gjithë janë njësoj. Merrni  gjërat pozitive të asaj që keni pësuar.

 

4. Pranoni

Nëse ndodheni në një  situatë që duhet të pranoni eksperiencat tuaja jo jo të mira, mos gënjeni, por pranojeni realitetin tuaj. Nuk ka asgjë për të fshehur, sepse ajo që iku nuk kthehet më.

 

5. Jepini vetes mundësira të reja

Bëhuni pranues dhe mos refuzoni çdo gjë që ju del para. Fakti që jeni zhgënjyer dikur, nuk do të thotë se do ndodhë sërish e njëjta gjë.

 

Republika Plus