5 mënyra për të qenë të motivuar

Lifestyle29.05.2016 09:23

Në momente të caktuara, nuk jemi në formën tonë më të mirë dhe nuk japim maksimumin tonë.

 

Për të larguar këtë gjendje që ju kap duhet të ndiqni disa hapa.

 

1. Mos hapni që në mëngjes rrjetet sociale

Kohët e fundit shumica e njerëzve, sa zgjohen hapin rrjetet sociale për të parë se çfarë ka ndodhur me jetën e të tjerëve. Mos u fiksoni, sepse kjo do ndikojë në gjendjen tuaj shpirtërore, në vazhdimin e ditës.

 

2. Bëni ushtrime fizike

Nëse do merreni me aktivitet sportive në një moment të kohës suaj, kjo do ndikonte për për mirë në gjendjen tuaj psikologjike. Do ndiheni më të gjallë dhe të motivuar.

 

3. Mos takoni njerëz që ju përcjellin energji negative

Rastis që ju fton për t’u takuar  dikush që nuk e pëlqeni. Në këtë rast, mundohuni ta shmangni sa më shumë. Nuk ju duhet një person i tillë në jetën tuaj!

 

4. Planifikojeni ditën tuaj

Të planifikosh gjithmonë është mirë, pasi e ke ideënë si do e shpenzoni kohën tuaj.  Ju nuk do ndiheni  të pasigurt për gjërat që bëni, prandaj do motivoheni më shumë.

 

5. Lexoni shprehje motivuese

Autorë të ndryshem kanë lënë për të gjithë shprehje motivuese. Bëni mirë, të lexoni çdo ditë disa prej tyre, pasi do ndikojë në gjendjen tuaj shpirtërore.


 

Republika Plus