Ja cila është makina më e mirë e vitit

Auto & Tech29.05.2016 18:38

VOLVO XC90 është cilësuar si makina më e mirë e vitit, dhe pse është makinë familjare, modeli XC90 arriti ti kaloj prodhuesit e BMW-s dhe Toyota-s.


Modeli XC90 është funksional, elegant, dhe mbi të gjitha e ndryshme, ky është një mjet krejtësisht i ri nga një kompani e makinave që ka marrë përsipër të prodhoj makina luksoze.


Makina peshon 4720 kg, nuk lë vend për shqetësim, motori i ri me një mulli (turbinë) tërësisht modern të drejtpërdrejtë injektuar në motorin 2.0 mund të prodhoj deri në 316 kuaj fuqi.


Sistemi i ri i “infotainment” në Volvo përmban shumicën e kontrolleve në mes të makinës, dhe ne kemi qenë të impresionuar me përdorshmërisë saj.


Tek kjo makinë me shtatë ulëse është vlerësuar edhe siguria, ku për secilën ulëse ka rrip të sigurisë dhe jastëk të vendosur në formën vertikale të cilët gjatë aksidenteve aktivizohen.


Makina ka edhe një sistem për ndihmën e shoferit, ky kamion automatikisht aktivizon frenat në qoftë se shoferi i tij përpiqet të bëjë një kthesë majtas në trafikun që vjen përballë.


Çmimi fillestar për një VOLVO XC90 është 56.395 dollarë. 

Republika Plus