Google i thotë ‘lamtumirë’ Nexus 9

Auto & Tech28.05.2016 16:04

Vetëm disa ditë pas dhënies fund të Nexus Player, Google i thënë lamtumirë një tjetër pjese të pajisjeve: Nexus 9. TechSot.Al raporton se HTC, i cili bashkëpunoi dhe prodhoi tabletin, tha se ka pushuar ndërtimin e njësive të reja të Nexus 9. Kjo do të thotë se do të zhduket nga dyqanet pasi të shiten pajisjet ekzistuese, në qoftë se kanë mbetur ende të tilla.


Ndërprerja e Nexus 9 nuk është një surprizë e madhe. Tableti ishte në rritje e vjetër, ajo u paraqit në vitin 2014 – dhe kurrë nuk ka qenë veçanërisht popullore. Dy produkte të tjera të Google të lançuara së bashku me Nexus 9, Nexus 6 dhe Nexus Player, gjithashtu kanë qenë ndërprerë, kështu që ishte me të vërtetë vetëm një çështje kohe.


Me ndërprerjen e Nexus 9, Google ka lënë në shitje një tabletë: Pixel C. Ajo nuk ka patur shumë tërheqje, por ajo mund të bëhet më interesante pasi Android N është publikuar.

 

Republika Plus